MasterCard: Εξαγοράζει την DataCash για επέκταση του e-commerce

Την DataCash Group plc, εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληρωμών, θα εξαγοράσει η MasterCard Incorporated (MA), έναντι περίπου 333 εκατ. λιρών, σε μια κίνηση σχεδιασμένη να επεκτείνει τις δραστηριότητες ηλεκτρονικού εμπορίου τηςMasterCard.


«Το ηλεκτρονικό εμπόριο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό τομέα για την αναπτυξιακή στρατηγική της MasterCard και αυτή η εξαγορά θα μας επιτρέψει να παρέχουμε νέες υπηρεσίες στους πελάτες μας, και θα οδηγήσει τη διείσδυση του ηλεκτρονικού εμπορίου σε υπάρχουσες αλλά και νέες αγορές», δήλωσε ο AjayBanga, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MasterCard.


Η DataCash προσφέρει διασυνδέσεις που παρέχουν στους ηλεκτρονικούς εμπόρους τη δυνατότητα ασφαλών συναλλαγών σε όλο τον κόσμο. Για το έτος χρήσης, που τελείωσε στις 31 Δεκεμβρίου, η DataCash εμφάνισε έσοδα 36,9 εκατ. λίρες και περιθώριο EBITDA τςη τάξης του 46%.


Η MasterCard εκτιμά πως η εξαγορά θα επηρεάσουν περίπου κατά 0,05 δολάρια τα κέρδη ανά μετοχή του τετάρτου τριμήνου λόγω των αποσβέσεων και του κόστους συναλλαγών.

Η συμφωνία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου.

© Dow Jones Newswires 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...