Facebook: Εξαγόρασε το WhatsApp έναντι 16 δισ. δολαρίων

Στην εξαγορά του WhatsApp έναντι 16 δισ. δολαρίων προχωρά το Facebook πραγματοποιώντας έτσι την μεγαλύτερη επιχειρηματική κίνηση στην ιστορία του.

Από τα 16 δισ. δολάρια τα 4 δισ. δολάρια θα καταβληθούν σε μετρητά και τα υπόλοιπά 12 δισ. δολάρια σε μετοχές. Επίσης στην συμφωνία περιλαμβάνονται και άλλα 3 δισ. δολάρια, σε δεσμευμένες μετοχές, οι οποίες θα δοθούν σε ιδρυτές και εργαζομένους του WhatsApp, όπως ανακοινώθηκε σχετικά το Facebook.


Το WhatsApp, το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των νεαρότερων ηλικιών, που το χρησιμοποιούν για να αποφεύγουν τις χρεώσεις στα γραπτά μηνύματα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Facebook αποτελεί μία ταχέως αναπτυσσόμενη υπηρεσία μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο για φορητές συσκευές, με πάνω από 450 εκατ. χρήστες κάθε μήνα.

"Το WhatsApp είναι σε πορεία να συνδέσει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Οι υπηρεσίες που φτάνουν σε αυτό το ορόσημο είναι όλες εξαιρετικά πολύτιμες", δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

"Ξέρω τον Γιαν εδώ και πολύ καιρό και χαίρομαι που θα συνεργαστώ με τον ίδιο και την ομάδα του για να κάνουμε τον κόσμο πιο ανοικτό και διασυνδεδεμένο", ανέφερε ακόμη ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κάνοντας αναφορά στον Γιαν Κουμ, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του WhatsAp
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...