Μαρία Κάλλας; H Google αφιερώνει το σημερινό της λογότυπο στην Μαρία Κάλλας

Η Google αφιερώνει σήμερα 2 Δεκέμβρη το doodle της στην Μαρία Κάλλας. Η εξαιρετική τεχνική, η ασύλληπτη έκταση της φωνής της και η υποδειγματική ερμηνεία των ρόλων της θα ανάγκαζαν τον κόσμο της όπερας να την αποκαλέσει «La Divina» («Η Θεϊκή»).

Ο λόγος φυσικά για την κορυφαία σοπράνο και το απόλυτο είδωλο του λυρικού πενταγράμμου Μαρία Κάλλας, τη μεγάλη κυρία που έμελλε να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία της όπερας και να μετατραπεί σε μύθο διεθνούς βεληνεκούς.


Η κορυφαία ελληνίδα υψίφωνος, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη, σφράγισε με τη φωνή της μνημειώδεις όπερες των Μπελίνι, Πουτσίνι, Βέρντι, Βάγκνερ κ.ά. γινόμενη μια από τις πρώτες πραγματικές σουπερστάρ του χώρου.

Η ζωή της μέτρησε δόξα και φήμη, με τις πολύτιμες φωνητικές της χορδές να την εκτοξεύουν στο πάνθεο των λυρικών ερμηνευτών, θέση από την οποία δεν θα κατέβαινε ποτέ παρά το γεγονός ότι έβγαλαν τους τελευταίους τους ήχους το 1977.

Ο μύθος της Κάλλας ζει και βασιλεύει, συνεχίζοντας να αποτελεί ορόσημο τόσο για τον κόσμο της όπερας όσο και για την απόλυτη γυναικεία λάμψη...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...