«Η πρώτη μας πελάτισσα ήταν από τη Δανία. Μπήκε στην ιστοσελίδα του μαγαζιού και αγόρασε μια μπλούζα γιατί δεν την έβρισκε αλλού στο νούμερο που ήθελε. Επίσης, έχουμε έναν πελάτη από την Κρήτη που αγοράζει πολύ συχνά και δεν τον έχουμε γνωρίσει ποτέ. Ψωνίζει και τα στέλνουμε με το ταχυδρομείο».
Η Αντριάννα Κόμητα και ο Θάνος Θεμιστοκλής είναι οι ιδιοκτήτες του nine below. Μέχρι πριν από 6 μήνες για να ψωνίσει κανείς έπρεπε να πάει στα καταστήματα που διατηρούν στο Κολωνάκι. Τώρα οι πελάτες τους δεν χρειάζεται να βγουν από το σπίτι αφού με ένα κλικ μπορούν να δουν όχι μόνο τη... βιτρίνα τους αλλά και ένα πολύ μεγάλο μέρος του εμπορεύματός τους. Η Αντριάννα Κόμητα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και marketing και πριν από μερικά χρόνια ήρθε στην Ελλάδα όπου αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα.
«Ψάχνοντας για το τι θα κάνω επαγγελματικά, αποφάσισα να ανοίξω ένα μαγαζί που θα φέρνω ρούχα "ψαγμένα" αλλά χωρίς να χρειάζεται κανείς να δώσει μια περιουσία για να τα αποκτήσει. Το πρώτο μαγαζί ήταν σε ένα υπόγειο στην Καρνεάδου, 9 σκαλιά κάτω, εξ ου και το όνομά του, "nine below"». Σε αυτήν την προσπάθεια είχε στήριγμα τον κ. Θάνο Θεμιστοκλή με τον οποίο προχώρησαν και στη δημιουργία του δεύτερου μαγαζιού. Παρατηρώντας όμως τις τάσεις τόσο της εγχώριας όσο και της αγοράς του εξωτερικού οι δύο επιχειρηματίες διαπίστωσαν ότι ένα από τα μεγαλύτερα ζητούμενα για τους πελάτες τους, ήταν ο... χρόνος. Όπως λέει ο κ. Θάνος Θεμιστοκλής, «οι περισσότερες συναλλαγές πια γίνονται πια μέσω Διαδικτύου. Κι έτσι προχωρήσαμε και στο e-shop www. ninebelow.gr. Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσαν το Ιnternet για τις διακοπές τους, για να κλείσουν εισιτήρια και για να δουν το δωμάτιο του ξενοδοχείου. Τα πράγματα όμως αλλάζουν γιατί η ευκολία να ψωνίζεις ό,τι θες χωρίς να έχεις το άγχος της μετακίνησης και του παρκαρίσματος, αυξάνουν πια τους διαδικτυακούς καταναλωτές. Και θέλουμε η αγορά να μας βρει έτοιμους».
Τα πλεονεκτήματα
Ο χρόνος και η άνεση δεν είναι όμως τα μοναδικά οφέλη για τους υποψήφιους πελάτες- στην ιστοσελίδα τους υπάρχει και η ένδειξη sale, με προσφορές που δεν προσφέρονται στα καταστήματά τους. Η Αντριάννα Κόμητα τονίζει ένα ακόμη πλεονέκτημα που έχουν οι πελάτες του Διαδικτύου: «Για όσους φοβούνται την ασφάλεια των συναλλαγών στο Ίντερνετ, δεν παίρνουμε μόνο πιστωτικές κάρτες αφού οι συναλλαγές μπορούν να γίνουν και με αντικαταβολή». Οι ενδοιασμοί των περισσοτέρων αγοραστών για τις αγορές στο Ιnternet αφορούν το ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να τα δοκιμάσουν. Σχεδόν όμως όλα τα e-shop επιστρέφουν τα χρήματα σε περίπτωση που το προϊόν δεν ικανοποιήσει των αγοραστή. Σχεδόν 1.000.000 Έλληνες πραγματοποιούν τις αγορές του μέσω Ιnternet αναζητώντας ευκαιρίες σε είδη ένδυσης, υπόδησης αλλά και αξεσουάρ τα οποία φέρνουν τη στάμπα κάποιας επώνυμης μάρκας. Οι λόγοι που όλο και περισσότεροι Έλληνες αγοράζουν από το Διαδίκτυο είναι βεβαίως πολλοί. Η ευκολία στη σύγκριση τιμών, δυνατότητα αγορών όλων το 24ωρο, εγγύηση επιστροφής σε περίπτωση μη ικανοποίησης από το προϊόν, και βεβαίως εξυπηρέτηση με αποστολή στην πόρτα του σπιτιού τους. Ελλείψει πραγματικής βιτρίνας, τα ηλεκτρονικά καταστήματα προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες εξυπηρέτησης για να προσελκύσουν πελάτες και τα καταφέρνουν! (tanea.gr)